بایدن: قبول دارم در مناظره با ترامپ شکست خوردم هشدار دادستان کل کشور نسبت به اظهارات بی‌مبنا درباره فرایند و نتایج انتخابات محمد مخبر و رییس جمهور چین دیدار کردند اطلاعیه شماره ۷ ستاد انتخابات کشور | تصویر برداری از آرا ممنوع است تاکید وزیر خارجه هند بر اهمیت مبارزه با تروریسم برای کشورهای عضو شانگهای شهباز شریف در شانگهای: خطرات تروریستی از افغانستان نگرانی جدی ما است مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سبزوار معارفه شد (۱۴ تیر) اطلاعیه شماره ۶ ستاد انتخابات کشور | کارت نمایندگان نامزد‌ها برای حضور در شعب اخذ رای فردا (۱۵ تیر) هم معتبر است جدیدترین نظرسنجی ایسپا در مرحله دوم ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ منتشر شد کسب رتبه چهارم خراسان‌رضوی در میزان مشارکت در انتخابات| شائبه دخالت هیئت اجرایی در انتخابات را قاطعانه رد می‌کنم + فیلم آیت‌الله علم الهدی: استمراردهنده خدمات شهید رئیسی، نامزد اصلح است + فیلم سرلشکر موسوی: مشارکت است که می‌تواند اقتدار ایران را در جهان ارتقا دهد فردای انتخابات یا فردای قیامت رهبران روسیه و چین بر اهمیت نقش سازمان همکاری شانگهای در جهان تاکید کردند در حاشیه اجلاس شانگهای، محمد مخبر با پوتین دیدار کرد + فیلم ایجاد ۱۷۰ هزار اشتغال خالص در استان، دستاورد دولت سیزدهم | ۱۰ درصد آمار مشارکت در انتخابات اخیر، از خراسان‌رضوی بود از هر ۱۰ تَن در غزه، ۹ تن دست‌کم یک‌بار آواره شده‌اند حماس در طرح پیشنهادی رژیم اشغالگر برای آتش‌بس در غزه تغییرات ایجاد کرد
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

قانون گرایی؛ وجه تمایز یک جامعه متمدن

  • کد خبر: ۱۳۹۶۸۲
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۵
قانون گرایی؛ وجه تمایز یک جامعه متمدن
اگر بخواهیم مشکلات فعلی جامعه را به طور اساسی و ریشه‌ای حل کنیم، یکی از راه‌ها این است که قانون ستیزی و قانون گریزی را خاتمه بدهیم.

یکی از ریشه‌های جدی بسیاری از مشکلات ما در عرصه‌های مختلف، قانون ستیزی و قانون گریزی است.

ما اگر بخواهیم مشکلات فعلی جامعه را به طور اساسی و ریشه‌ای حل کنیم، یکی از راه‌ها این است که قانون ستیزی و قانون گریزی را خاتمه بدهیم و اینکه همه بپذیرند در جامعه به قانون تمکین کنند و حرف آخر را قانون بزند.

اگر فشار‌ها و تبلیغاتی که صورت می‌گیرد تا قانون در کشور ما اجرا نشود، به مطالبه برای اجرای قانون تبدیل شود یا به عبارتی اگر افرادی که به قوه قضائیه فشار می‌آورند که چرا قانون را اجرا می‌کند، دست از منافع خودشان بردارند و همه با هم مطالبه کنیم که چرا قانون در جا‌هایی اجرا نمی‌شود، قطعا موجب رشد و ترقی و تکامل کشور ما خواهد شد.

در واقع باید گفت تفاوت یک جامعه متمدن و یک جامعه غیر متمدن در اجرای قانون است و کسانی که به دنبال تعدیل اجرای قانون در کشورند، تمایل دارند کشور از عرصه تمدن به توحش برسد.

به همین دلیل موضوع قانون گرایی، امری بدیهی است که بعضی‌ها یا متوجه نیستند یا نمی‌خواهند که متوجه شوند.

ما حتی باید قوانین اجرا نشده را مطالبه کنیم. حالا اگر قوه قضائیه یا هر دستگاه دیگری وظایف قانونی خودش را اجرا کرد، باید تشویق بشود و نباید با مباحث عاطفی و تبلیغاتی مانع اجرای قانون شویم.

آن‌هایی که این روز‌ها در قالب یک حرکت جاهلانه، شاید عاطفی و خیلی وقت‌ها مغرضانه می‌خواهند جلو اجرای قانون توسط قوه قضائیه را بگیرند، باید متوجه باشند که اگر این رویه در کشور جاری شود، خود این افراد یا خانواده آن‌ها ممکن است مورد هجوم سارقان مسلح، اراذل و اوباش قرار بگیرند. در این صورت هم آیا حاضرند برای مجرمین دلسوزی کنند؟ این سؤالی است که این افراد باید پاسخ بدهند.

قوه قضائیه تاکنون معقول رفتار کرده است و وظایف قانونی خودش را انجام داده و به مسائل حاشیه‌ای و فرعی نیز ورود نکرده است.

اما به منظور اینکه برای جامعه روشن‌تر شود که چرا افرادی اعدام می‌شوند، شایسته است که دادگاه‌های این افراد پخش و کامل شفاف سازی شود که این افراد چه سوابقی داشته اند.
به عبارت دیگر قوه قضائیه با آگاه سازی جامعه تبیین کند که چرا این افراد محکوم به اعدام شدند. این می‌تواند یکی از مصادیق جهاد تبیین باشد.

وقتی اطلاع رسانی دقیق و تخصصی و هوشمندانه‌تر درباره این مجرمین اتفاق بیفتد، اکثریت جامعه با این رویه قوه همراه خواهند شد.

تاکنون اصرار قوه قضائیه بر اجرای قانون، پسندیده و قابل تقدیر است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->